Albert Edelfeltin Ateljee

Villa Albert: Huvilan puutarhassa 3.5.-12.6.2022

Taiteilijat Carin Bengts, Svetlana Ruoho, Mikaela Wikström ja Kaj Lindgård

Huvilan puutarha on hurmaava kesäkeidas, jossa kukkaloiston ja varjoa tarjoavien lehtipuiden keskellä jokainen voi nauttia kesästä kukin omalla tavallaan. Meren rannalla auringon paisteessa välkehtivä Haikon selkä houkuttelee uimaan ja veneilemään. Puhumattakaan nautinnosta, jonka luonnon kauneus synnyttää. Joskus puutarhaan poikkeaa vierailulle myös metsän asukas.

Tapahtumia

Näyttelyiden lisäksi kesän ohjelmassa Edelfeltin elämän innoittamana on luentoja ja kohtaamisia sekä Edelfeltin ajan säveltäjien konsertteja.

Kohtaamisia Villa Albertissa on uusi haastattelu- ja keskustelusarja, jossa tapaamme mielenkiintoisia ihmisiä taiteen, keräilyn, vanhojen esineiden ja kiehtovien tarinoiden merkeissä.

Ilta taiteelle on Villa Albertin uusi esitelmäsarja taiteesta. Kesällä 2022 kuulemme Villa Albertin kesänäyttelyiden, huvilaelämän ja Haikkoon kauniin luonnon innoittamia puheenvuoroja Albert Edelfeltin rakastetuista taideteoksista.

Kuulijoita luennoille ja konserttiin voidaan koronarajoitusten vuoksi ottaa vain 50-80 henkilöä.

Tiistai 10.5. klo 18
Konsertti: Puutarhan varjossa, sonaatti-ilta

Janne Malmivaara, viulu; Liisa Malmivaara, piano

Liput 15€/hlö

Tiistai 31.5. klo 18 Hetkiä huvilaelämästä.

Herrasväen kesänviettoa Albert Edelfeltin maalauksissa, Tuija Peltomaa

Torstai 9.6. klo 18 Kävelyllä kesäisessä puutarhassa Albert Edelfeltin aikana.

Kuljemme taiteen siivin Villa Edelfeltin kukkaloistosta kesäateljeen koivumetsään. Tuija Peltomaa vieraana puutarhahistorian asiantuntija Julia Donner, museonjohtaja Ainola

 

Luennot ja kohtaamiset 7€/hlö,

eläkeläiset, opiskelijat ja ryhmät (väh 10 hlöä) 6€/hlö