Albert Edelfeltin Ateljee

KESÄ 2021 SOMMAREN 2021

ALBERT EDELFELTIN ATELJEEMUSEOALUEELLA PORVOOSSA ON KOLME NÄYTTELYÄ KESÄLLÄ 2021

Albert Edelfeltin ateljeemuseo ja sen alueella toimiva näyttelyrakennus Villa Albert kesänäyttelyineen avataan 27.4.2021 ja ne ovat avoinna 30.9.2021 saakka. Varsinaisten näyttelyiden lisäksi kesän ohjelmassa on konsertteja, luentoja ja taiteilijatapaamisia.

 

 VILLA ALBERT

Albert Edelfeltin ateljeemuseon alueella kesällä 2019 avatussa näyttelyrakennuksessa Villa Albertissa on kesän aikana kolme näyttelyä. Toiminnassamme huomioimme koronaepidemian rajoitteet. Myös ateljeen laaja piha-alue on käytössä.

 

 

PRIMA VISTA 27.4.2021 – 23.5.2021

Kristina Elon 30-vuotistaiteilijajuhlanäyttely. Näyttelyssä esillä mm Kristina Elon ja Kaija Asikaisen maalauksia sekä Teemu Silvánin valokuvia. Kristina Elon maalaukset ovat otteita jokapäiväisestä elämästä höystettynä hyväntahtoisella humoristisella virityksellä. Kaija Asikaisen realistiset asetelmat  ovat kuvia elinympäristöstämme. Useat teokset saavat aiheensa musiikista. Teemu Silvánin kuvissa on vahva tunnelma. Aiheissa on usein ripaus eksotiikkaa.

 

KULTAINEN KESÄ – GYLLENE SOMMAR – GOLDEN SUMMER 25.5.-1.8.2021

Esillä Marita Liulian, Johanna Lumpeen ja Carolina von Schantzin maalauksia sekä Kaj Lindgårdin puuveistoksia. Näyttely on tulvillaan auringon kultaa, heijastuksia, värien ilottelua, valon leikkiä, luonnon ihmeitä, eletyn elämän jälkiä  ja pursuavaa elämäniloa. Marita Liulian teoksissa tarinat kietoutuvat välkehtivään kultaan. Johanna Lumpeen teokset saavat aiheensa luonnon kauneudesta, veden pinnan heijastuksista ja auringon kullasta. Carolina von Schantz liikkuu unenomaisissa tunnelmissa, joiden lähtökohtana on usein maisema, vesi, metsä ja puut. Kaj Lindgårdin puuveistosten aiheet kumpuavat Albert Edelfeltin teosten malleista.

 

KESÄN MUISTOJA  3.8.- 30.9.2021

Lennart Segerstrålen (1892-1975), Santeri Salokiven (1886 – 1940) ja Eero von Boehmin (1949 – 2012 )  maalauksia ja graafisia teoksia. Näiden edesmenneiden taiteilijoiden näyttelyssä esillä olevien teosten aiheet ovat muistoja heidän elämäänsä koskettavista asioista.  Lennart Segerstrålen teokset kertovat luonnosta ja hänen kotikaupungistaan Porvoosta. Santeri Salokiven impressionistiset teokset ovat muistoja Pellingin kesistä ja Eero von Boehmin maalaukset ovat värikylläisiä muistoja Helsingistä ja elämästä 1970-luvulta vuosisadan loppuun. 

 

ALBERT EDELFELTIN ATELJEEMUSEO

Ateljeemuseossa esitellään ”Leikkiviä poikia rannalla” -teoksen syntyhistoriaa. Teoksesta kertovien valokuvien lisäksi  ateljeemuseossa on esillä Albert Edelfeltin säätiön omistuksessa olevat originaalipiirustukset, heliogravyyreja Edelfeltin teoksista vuodelta 1905 sekä valokuvia hänen kesistään Haikossa. Ateljeemuseo toimii taiteilijan itselleen vuonna 1883 rakennuttamassa pienessä ateljeessa Haikossa.

 

Ateljeemuseo ja Villa Albert ovat avoinna:

27.4.-31.5. klo 11-15, 1.6.-31.8. klo 10-16 ja 1.9.-30.9. klo 11-15.

Sisäänpääsy 7€/hlö, eläkeläiset ja opiskelijat 6€/hlö, lapset alle 16-v. vanhempien seurassa ilmaiseksi. Tilauksesta myös muina aikoina. Avausmaksu näyttelyn aukioloaikojen ulkopuolella 60€.

Museo ei ole museokorttikohde. 

 

Instagram: albertedelfeltinateljee

Facebook: Albert Edelfeltin Ateljeemuseo

 

 

Kommentointi on suljettu.