Albert Edelfeltin Ateljee

Albert Edelfeltin ateljeemuseoalueen näyttelyt kesällä 2021

Albert Edelfeltin ateljeemuseo ja sen alueella toimiva Villa Albert kesänäyttelyineen avataan näillä näkymin 25.5.2021 ja ne ovat avoinna 31.10.2021 saakka. Varsinaisten näyttelyiden lisäksi kesän ohjelmassa on konsertteja, luentoja ja taiteilijatapaamisia.

Toiminnassamme huomioimme koronaepidemian rajoitteet. Myös ateljeen laaja piha-alue on käytössä.


Albert Edelfeltin Ateljeemuseo

Albert Edelfelt, Leikkiviä poikia rannalla, 1884, öljy kankaalle. Kuva: Douglas Sivén. Ateneumin taidemuseo.

Ateljeemuseossa esitellään ”Leikkiviä poikia rannalla” -teoksen syntyhistoriaa. Teoksesta kertovien valokuvien lisäksi ateljeemuseossa esillä on myös Albert Edelfeltin säätiön omistuksessa olevia originaalipiirustuksia, heliogravyyreja Edelfeltin teoksista vuodelta 1905 sekä valokuvia hänen kesistään Haikossa. Ateljeemuseo toimii taiteilijan itselleen vuonna 1883 rakennuttamassa pienessä ateljeessa Haikossa.


Villa Albert

Kultainen Kesä – Gyllene Sommar – Golden Summer 25.5.-1.8.2021

Esillä Marita Liulian, Johanna Lumpeen ja Carolina von Schantzin maalauksia sekä Kaj Lindgårdin veistoksia. Näyttely on tulvillaan auringon kultaa, heijastuksia, värien ilottelua, valon leikkiä, luonnon ihmeitä, eletyn elämän jälkiä ja pursuavaa elämäniloa.

Marita Liulian teoksissa tarinat kietoutuvat välkehtivään kultaan. Johanna Lumpeen teokset saavat aiheensa luonnon kauneudesta, veden pinnan heijastuksista ja auringon kullasta. Carolina von Schantz liikkuu unenomaisissa tunnelmissa, joiden lähtökohtana on usein maisema, vesi, metsä ja puut. Kaj Lindgårdin puuveistosten aiheet kumpuavat Albert Edelfeltin teosten malleista.

Kesän Muistoja 3.8.- 30.9.2021

Lennart Segerstrålen (1892-1975), Santeri Salokiven (1886-1940) ja Eero von Boehmin (1949-2012) maalauksia ja graafisia teoksia. Näiden edesmenneiden taiteilijoiden näyttelyssä esillä olevien teosten aiheet ovat muistoja heidän elämäänsä koskettavista asioista. Lennart Segerstrålen teokset kertovat luonnosta ja hänen kotikaupungistaan Porvoosta. Santeri Salokiven impressionistiset teokset ovat muistoja Pellingin kesistä. Eero von Boehmin maalaukset taas ovat värikylläisiä muistoja Helsingistä ja elämästä 1970-luvulta vuosisadan loppuun.

Lennart Segerstråle, Kalastaja

Prima Vista 5.10.- 31.10.2021

Kristina Elon 30-vuotistaiteilijajuhlanäyttely. Näyttelyssä esillä mm Kristina Elon ja Kaija Asikaisen maalauksia sekä Teemu Silvánin valokuvia. Kristina Elon maalaukset ovat otteita jokapäiväisestä elämästä höystettynä hyväntahtoisella humoristisella virityksellä. Kaija Asikaisen realistiset asetelmat ovat kuvia elinympäristöstämme. Useat teokset saavat aiheensa musiikista. Teemu Silvánin kuvissa on vahva tunnelma. Aiheissa on usein ripaus eksotiikkaa.

Teemu Silván, Jerusalem Nights

Kommentointi on suljettu.