Albert Edelfeltin Ateljee

Näyttely ateljeen pikkunäyttelytilassa kertoo Jumalanpalvelus Uudenmaan saaristossa -teoksen syntyvaiheista

Kesällä 1881 Albert Edelfelt oli mukana purjehdusmatkalla Pellinkiin ja osallistui ulkoilmassa pidettyyn hartauteen. Läsnäolijat kertoivat hänen istuneen ja piirtäneen taukoamatta koko ajan. Inspiroituneena tapahtumasta hän maalasi kesällä teoksen ”Jumalan-palvelus Uudenmaan saaristossa”. Työn hän toteutti Nynäsin niemessä, jossa kalastaja Lindströmin nuottavaja oli paikallaan vielä 1920-luvulla.

Maalaaminen vei kaksi kuukautta. Edelfelt maalasi teoksen ulkona, mikä ei ollut helppoa. Kangas oli lähes kaksi metriä pitkä, ja se kannettiin niemelle ja takaisin päivittäin. Malleina oli haikkoolaisia kyläläisiä.

GUDSTJÄNST I NYLÄNDSKA SKÄRGÅRDEN

På sommaren 1881 var Albert Edelfelt med på en seglats till Pellinge och deltog där på en utomhuspredikan. Närvarande berättade att han satt och tecknade oavbrutet. Inspirerad av händelsen målade han samma sommar verket ”Gudstjänst i nyländska skärgården” på Nynäs udde, där fiskaren Lindströms notskjul stod fram till 1920-talet.

Arbetet tog två månader i anspråk och verket målades främst i det fria, vilket inte alltid var lätt med en duk på närmare två meter som bars till och från udden varje dag. Haikoborna fungerade som modeller.

ILTAHARTAUS 19.7.2018 klo 18

Perinteinen iltahartaus ateljeen pihapiirissä 19.7.2018 klo 18.
Kirkonmenot toimittaa pastori Juhana Sihvo. Iltahartaus toteutetaan yhteistyössä Porvoon suomenkielisen seurakunnan kanssa. Perinne aloitettiin
vuonna 2004.

Kommentointi on suljettu.